Popular Posts

20 Eylül 2013 Cuma

Ana Anouk Llanes ile Atölye Çalışması


 Kalkedon Flamenko, yenilenen atölyesinde, sonbahara adım attığımız bu günlerde çalışmalarına yoğun bir programla devam ediyor. Teknik çalışmalar, palmas ve ritm dersleri, koreografi hazırlığı derken atölyeden çıkmaz olduk. Ne de iyi oldu... Günleri flamenko ile sonlandırmak, tüm günün yorgunluğunu sıkıntısını atölyede atmak ve ruhunu flamenko ile doyurmak...

Yoğun çalışma programına konuk eğitmenlerle atölye çalışmalarını da ekledik. Geçtiğimiz hafta, bale ile başladığı profesyonel dans hayatına yıllardır flamenko ile devam eden, kendine has tarzı ve yorumu ile sahnelerde izlediğimiz Ana Anouk Llanes atölyemize konuk oldu. Dansı ile zaten hayranlığımızı kazanmış Ana, sempatik, hareketli ve samimi kişiliği ile de Kalkedon atölyesini şenlendirdi. En önemlisi de başarılı hocalığı sanırım! Dans bir yetenek ama bilgini, tekniğini karşındakine aktarabilmek de ayrı bir beceri. Duyguyu ona aktarabilmek, sabretmek, doğru tespitlerle öğrencine gerekli uyarıları yapıp tavsiyede bulunabilmek... Ben bu açıdan derslerin oldkça verimli geçtiğini düşünüyorum.

Bulerias de Jerez çalıştık Ana ile. Buleriasın Jerez'e özgü tavrından, hissinden ve nasıl yaşatıldığından bahsetti bize; orada tanıdığı insanlar, sokaktaki gözlemleri ve izlediği fiestalar... Sonra pratiğe döktük, onun o çingene tavrını kapmaya diğer palolardan ayırıp Bulerias de Jerez'i gerçek anlamıyla özümsemeye çalıştık. Kolay değil elbet. Ama çalıştıkça neler olmuyor ki.




Kalkedon Flamenko'da bir yeni başlayanlar grubu bir de orta seviye sınıf çok keyifli çok da verimli bir haftasonu geçirdik, Ana Anouk Llanes eşliğinde.Dansı, ritmi, tekniği ve duyguları farklı bir gözden, yorumdan dinlemek bizleri geliştiriyor.



Kalkedon Flamenko'ya organizasyonu için, Ana'ya emekleri için ve tüm ekibe katılımları için teşekkür ederim. Bir sonraki atölye çalışmasını heyecanla bekliyorum...

Hiç yorum yok: